.

.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Harrastusmahdollisuuksia ja yhdistystoimintaa

Myllykylän kylätalo

Keskellä Myllykylää sijaitsee kyläläisten kokoontumispaikkana toimiva kunnostettu kylätalo. Se on erilaisine peleineen avoinna kylän nuorisolle. Kesäisin kylätalolla pelataan muun muassa bocciaa ja lentopalloa.

* Säännöllisesti kylätalolla kokoontuu boccia tiistaisin klo 19.00 ja lukupiiri torstaisin klo 18.00. Mukaan mahtuu - tervetuloa! *

Kurikan kansalaisopiston kudontapiiri kokoontuu kylätalolla lähes ympäri vuoden. Käsityölehtiä on lainattavissa runsaasti kylätalolta. Kylällä kokoontuu myös Kurikan seurakunnan diakoniapiiri.

Maa- ja kotitalousseura vuokraa kylätaloa leiri- ja kokouskäyttöön sekä juhlatilaisuuksien järjestämiseen. Samassa yhteydessä on mahdollista vuokrata myös ruoka- ja kahvikalustoja.

Myllykylän kylätalo. Kuva: P. P.

Hevos- ja koiraharrastuksia

Maa- ja kotitalousseuran ja useiden vesiosuuskuntien lisäksi kylän alueella toimii myös koko joukko yhdistyksiä. Kylä tarjoaakin hyvät mahdollisuudet muun muassa hevos- ja koiraharrastukseen sekä luonnossa liikkumiseen.

Kylätaloa vastapäätä sijaitsee Kurikan Ratsastajien käytössä oleva este- ja kouluratsastuskenttä, jolla järjestetään mm. seurakisoja. Kylässä on myös Kurikan Hevosystävien käyttämä hevosten harjoitusrata ja Moljakassa hevosten uittopaikka, jossa pidetään mm. hevosuiton SM-kisoja.

 Hevosharrastusta Myllykylässä. Kuva: P. P.

Lisäksi Myllykylässä sijaitsee SPL-Kurikan kenttä ja kerhorakennus. Siellä järjestetään saksanpaimenkoirien kisoja ja näyttelyitä.

Luonnossa liikkumista

Myllykylässä ja sen lähimaastossa kokoontuu ympäri vuoden Rasti-Kurikan Lasten luontokerho. Jalasjoen rannoilla kalastavat Kurikan Urheilukalastajien jäsenet ja kylän luonnossa liikkuvat niin nisäkkäiden kuin lintujenkin jäljillä Kurikan metsästysseuran ja Suupohjan Lintutieteellisen Yhdistyksen jäsenet. Kokenut harrastaja voi tutustua Jalasjokeen myös meloen.

Käräjävuoren luontoa. Kuva: P. P.

Käräjävuorella etsitään myös Rasti-Kurikan iltarasteja. Hyvien suunnistusmaastojen lisäksi siellä on luontopolku ja laavu. Kylässä on myös yksityinen Harjun laavu ja Tullunmäellä yksi Kurikan metsästysseuran laavuista. Sen läheltä löytyy kyläläisten suosima uimapaikka. Lyhyen matkan päässä kylästä sijaitsevat myös Pitkämön kanjonit, leirintäalue ja uimaranta.

Myllykylän alueella on lisäksi yksityishenkilön ylläpitämä nurmipintainen, ultratoimintaan tarkoitettu lentokenttä. Kentälle voi laskeutua omalla vastuulla ilman erillistä lupaa. Lentopaikalla on jonkin verran radiolennokkitoimintaa. Epävirallinen lentopaikka sijaitsee myös Jalasjärvellä Ilvesjoella.

Ks. myös ajankohtaiset tapahtumat sekä tapahtumat ja hankkeet.

Lisätietoja:
Kurikan Hevosystävät ry
Kurikan metsästysseura ry
Kurikan Ratsastajat ry
Kurikan seurakunta
Kurikan Urheilukalastajat ry
Kurikkalan setlementti ry
Rasti-Kurikan Lasten luontokerho
Rasti-Kurikka ry
SPL-Kurikka ry
Suupohjan Lintutieteellinen Yhdistys ry

Päivitetty 05.12.2022.