.

.

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kyliemme elinympäristöjen puolesta

Ilmajoen kunnan kaavailut eivät lopu tuulivoimaloiden rakentamiseen Santavuorelle. Kunnassa on parhaillaan nähtävillä kaavaluonnos tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaavasta koko kuntaa koskien 31.05.2016 saakka.

Loukajanvuoren näkötorni. Kuva: P. P.

Tarkemmin sanottuna Ilmajoen tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaava koskee Ilmajoen lisäksi kaikkia sen naapurikuntia - myös Luovan, Oppaanmäen, Varpahaiskylän, Salonkylän, Myllykylän ja Tuiskulan asukkaita.

Näkymä Loukajanvuorelta etelään. Kuva: P. P.

Ilmajoki suunnittelee nimittäin yhteensä 150 teollista tuulivoimalaa kuntarajoilleen asutuksen keskelle tilanteessa, jossa Santavuoren voimalat jo aiheuttavat terveyshaittoja sekä Ilmajoen että Kurikan asukkaille. Kyliemme näkökulmasta erityisen huolestuttavia ovat Tuuliaa, Kuuppeloa ja Kärmeskalliota koskevat suunnitelmat, kuten alla olevasta kartasta ilmenee, vaikkakin moni muukin hanke on aivan liian lähellä asutusta.

Näkymä Loukajanvuoren näkötornista luoteeseen ja pohjoiseen, ennen Santavuoren tuhoa. Kuva: P. P.

Kaavaluonnos lähtötietoineen on nähtävillä Ilmajoen kunnan teknisellä osastolla 31.05.2016 saakka. Lisäksi aineisto löytyy Ilmajoen kunnan kotisivuilta. Asiasta on mahdollista esittää mielipiteensä kirjallisena tai sähköpostitse kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippolalle (os. PL 20, 60801 Ilmajoki). Hän antaa asiasta myös lisätietoja (puh. 044-4191334).

Kannattaa esittää mielipiteensä naapurikunnan suunnitelmista! Ilmajoen kunta ottaa myös muiden kuin ilmajokisten mielipiteet huomioon, mikäli se on vastuunsa tunteva kunta.

Karttakuvan lähde Ilmajoen kunta, grafiikka Ilkka-lehti 29.04.2016.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi - tervetuloa ottamaan osaa myös Myllykylän tapahtumiin!