.

.

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Lastenlauluja, keppihevosia ja diapoloa Myllykylässä

Myllykylä kesäkuu 2013. Touko-kesäkuulla Myllykylän kylätalon ympäristöä kokoontui tallaamaan monta pientä jalkaparia vanhempiensa seurassa. Kyse oli MLL:n Maailmaisu-toiminnan yhdessä Myllykylän maa- ja kotitalousseuran kanssa järjestämästä luontomuskarista ja ekologisesta lastentapahtumasta.

Luontomuskari täyttyi hetkessä innokkaista osallistujista. Kuva: P. P.

Luontomuskari kokoontui retkeilemään ja laulamaan viisi kertaa kylätalon kauniiseen ympäristöön Jalasjoen rannalle. Sää suosi kokoontumisia ja vain viimeisellä kerralla laululeikkejä lauleskeltiin ja soitettiin sisätiloissa. Luontomuskari oli hyvin suosittu - se täyttyi parissa päivässä yli 20 hengen osallistujajoukosta.

 Hetki odotusta - kaikki valmiina lastentapahtumaa varten. Kuva: P. P.

Luontomuskarin jälkeen Maailmaisu-toiminta järjesti kesäkuulla juhlat - ekologisen lastentapahtuman - kolmella eri paikkakunnalla. Myllykylässä tapahtuma pidettiin torstaina 13.06. Ohjelmassa oli muun muassa keppihevosten tekemistä ja keppihevosrata, sirkusvälineitä sekä luontomuskarin lauluja ja soittimia. Paikalla oli myös kirpputori, linnunpönttöjä ja muuta pientä ostettavaa.

Keppihevospisteellä oli ajoittain ruuhkaa. Kuva: P. P.

Kesäkuun alun sää iltapäiväsateineen näytti aluksi uhkaavalta, mutta pysyi kuitenkin hyvänä, eikä sekoittanut ulkoilmatapahtumaa. Paikalle pyöräili monta isompaakin lasta luontomuskari-ikäisten seuraksi. Sukista ja villalangasta syntyi toinen toistaan hienompia keppihevosia, diapolon pyöritystä harjoiteltiin ahkerasti ja luontomuskarin lauluja laulettiin ja leikittiin porukalla.

 Luontomuskarin laulut ja leikit kiinnostivat vanhempiakin. Kuva. P. P.

Mukavasta ja erilaisesta tapahtumasta jäi hyvä mieli. Kiitokset osallistujille, kökkätyöntekijöille ja järjestäjille! Pengotaan tilkkukoppaa ja keittiön kaappeja jatkossakin - mielikuvituksella niiden antimista syntyy vaikka mitä. - P. P.

Julkaistu 22.06.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi - tervetuloa ottamaan osaa myös Myllykylän tapahtumiin!