.

.

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Kurikan kulttuuria rintakylissä ja larvamailla

Kurikka on Närpiön ja Maalahden ohella yksi harvoja pohjalaiskuntia, joissa on toteutettu kulttuuriympäristöohjelma. Kurikan kulttuuriympäristöohjelma koottiin vuosien 2010-2014 aikana. Ohjelma toteutettiin EU:n rahoittamana hankkeena yhdessä Kurikan kaupungin, ELY-keskuksen, Museoviraston ja Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseon kanssa.


Kurikan ja Jurvan kulttuuriympäristöä kartoittavan ohjelman tuloksena koottiin laaja, yli 300-sivuinen julkaisu. Samuli Paulaharjun perinnön henkeen nimetty teos "Rintakylissä ja larvamailla" julkaistiin lähes päivälleen vuosi sitten.

Julkaistamistilaisuudessa projektipäällikkö, maisemasuunnittelija Riitta Jaakkola esitteli painotuoreen julkaisun. Julkistamisseminaarissa luennoi pohjalaisista kuisteista FM Annika Harjula-Eriksson ja Aarne Ervin kurikkalaisesta tuotannosta FM Eija-Liisa Kangas. Tilaisuudessa käytettiin näiden lisäksi myös useita pyydettyjä puheenvuoroja.

Klikkaa kuva isommaksi.

Kurikan kulttuuriympäristöä esittelevä julkaisu "Rintakylissä ja larvamailla" on jaettu kolmeen osaan, jotka esittelevät Kurikan kylien mennyttä aikaa ja nykypäivää. Ne pohtivat myös tulevaa: ohjelmassa on asetettu "tavoitteet ja toimet, miten kulttuuriympäristöt Kurikassa säilyvät myös muutoksissa ja miten ympäristöarvot otetaan niissä huomioon".

Klikkaa kuva isommaksi.

Julkaisu sisältää yli 1400 kuvaa ja karttaa, jotka täydentävät kulttuuriympäristöohjelmaa ja toivottavat lukijat tervetulleiksi matkalle Kurikan monipuolisiin kulttuuriympäristöihin. Myllykylästä julkaisussa on esitelty mm. Koskiniemi, Koskilammi, Viertola (Koskinen), Lähdes ja Myllykylän koulu (nykyinen kylätalo). - P. P.

Julkaistu 28.02.2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi - tervetuloa ottamaan osaa myös Myllykylän tapahtumiin!