.

.

lauantai 7. toukokuuta 2016

Tietoa tuulivoimasta Ilmajoen kunnantalolla 10.5.

Ilmajoki kaavoitti Santavuoren tuulivoimaloille, mikä ei varmasti ole jäänyt huomaamatta keneltäkään vuoren lähettyvillä asuvalta. Osa asukkaista kärsii jo meluhaitoista.

Ilmajoen kaavailut kuitenkin jatkuvat. Kunnassa on parhaillaan nähtävillä kaavaluonnos tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaavasta, koko kuntaa koskien. Tai oikeammin sanottuna kyseinen kaavaluonnos koskee kaikkia Ilmajoen naapurikuntia, myös Jurvaa, Kurikkaa ja Jalasjärveä.

Käräjävuoren sivuilla oleva karttakuva osoittaa, että ainakin Salonkylän, Varpahaiskylän, Myllykylän ja Luovan alueiden asukkaiden on syytä herätä ja antaa palautetta Ilmajoen kunnalle: koko Luovan kylän peltolakeus reunustettaisiin tuulivoimaloilla.

Yhteensä suunnitelmissa on 131 teollista tuulivoimalaa asutuksen keskelle jo olemassa olevien Mansikkavuoren 2 ja Santavuoren 17 voimalan lisäksi. Asia koskettaa varmasti myös muita kyliä nykyisen Kurikan alueella, joten kannattaa perehtyä Ilmajoen suunnitelmiin!


Tuulivoimaloista huolestuneet asukkaat järjestävät yleisötilaisuuden tiistaina 10.05.2016 Ilmajoen kunnantalolla (os. Ilkantie 18, Ilmajoki). Tilaisuudessa on puhumassa Tuulivoima-kansalaisyhdistyksen puheenjohtaja Kalevi Nikula, joka kertoo suurten tuulivoimaloiden vaikutuksista asutukseen ja ympäristöön, tuuliteollisuusalueiden lähellä asuvien ihmisten kokemuksista sekä siitä, millaisia asioita maanomistajien tulisi tietää.

Tilaisuus on tarkoitettu tuulivoimaloista kiinnostuneille tai huolestuneille. Illan aikana on myös vapaata keskustelua ja mahdollisuus esittää kysymyksiä. - Tervetuloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi - tervetuloa ottamaan osaa myös Myllykylän tapahtumiin!